WintersAssen Curling 2021

Curling is zeer populair op tijdelijke ijsbanen. Het is voor iedereen weggelegd en past erg goed in een gezellig avond op het ijs samen met vrienden, collega’s of familie.

Je hebt er geen speciale kleding voor nodig maar het is verstandig om je warm aan te kleden en stevige schoenen aan te doen. In het schaatscafé is het lekker warm maar op de ijsbaan is het fris..

WintersAssen organiseert speciale arrangementen:
– vanaf 17u30 zijn deelnemers welkom op de ijsbaan, 21u30 klaar
– begeleiding / instructie beschikbaar

Prijzen

-Curling arrangement 17u30-19u30 met Stamppot buffet: 1 team (max 4 personen) 120 eur
-Curling arrangement 19u30-21u30 met hapjes: 1 team (max 4 personen) 80 eur

De Spelregels

Het doel is om zoveel mogelijk van jullie stenen dichter bij het centrum van de cirkels (in sporttermen het HUIS) te krijgen, dan de tegenstander en hierdoor punten te scoren.

Het Spel
Een wedstrijd wordt gespeeld tussen twee teams van 4 spelers. Elke speler gooit, om en om met de tegenstander per END 1 stenen. Per END worden er in totaal dus 8 stenen gespeeld.

Het doel is om zoveel mogelijk van jouw stenen dichter bij het centrum van het HUIS, de cirkels, te krijgen dan de tegenstander en hierdoor punten te score. Er worden per wedstrijd 4 ENDS gespeeld. Deze 4 ENDS nemen over het algemeen 20 min in beslag.

Punten telling
Het team met de steen het dichtst bij de roos kan punten scoren. Er is dus altijd 1 team met punten en 1 team zonder punten.
Wanneer de volgende steen van de scorende partij dichter bij ligt dan die van de tegenpartij, scoort het team extra punten.
Iedere eerste steen is 1 punt waard, iedere volgende 1 punt. Maximale score is dus 4 punten in 1 END.
Pas wanneer alle stenen geworpen zijn wordt de score bepaald.

Afzet
Afzet geschiedt vanaf de afzetplaats. Nergens anders.
Er mag maar met 1 been afgezet worden. Geen buikschuivers. Wanneer dit toch gebeurd wordt de geworpen steen gediskwalificeerd.
Een zijwaartse afzet word toegestaan.
1 keer afzetten is de limiet, tussengaande beenwissel is niet toegestaan.

En nu de video kijken!